Γυναίκες που δουλεύουν πάνω… σε δύο ρόδες!

3517747743_07cfa42630_bΠολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν, πως ο συνδυασμός πάθους και καριέρας είναι καταστροφικός, καθώς αυτό «οφείλει» να περιορίζεται στα «χόμπυ».
Οι γυναίκες που ακολουθούν όμως απέχουν κατά πολύ από αυτό το ρητό, αφού η δουλειά τους έχει να κάνει με το ποδήλατο. Ή πιο σωστά… το ποδήλατο είναι ο συνεργάτης τους! Από τις ιστορίες τους είναι φανερό πως όταν κάποιος συπεριλαμβάνει το ταλέντο και το πάθος του στην καθημερινή εργασία, δοκιμάζει νέες προοπτικές και απολαύσεις στον χώρο αυτό.
Petalon, Florence Hill
Petalon_Bouquets_By_Bicycle-620x414Δεν είναι παρά μία ανθοπώλης, με λουλούδια και ποδήλατο. Η Florence Hill, είναι η ιδρυτής της Petalon, μίας εταιρείας στο Λονδίνο, που παραδίδει ανθοδέσμες προσωπικά, κάνοντας… πετάλι! Το κάθε μπουκέτο κοστίζει 20 λίρες και αν και το ποσό δεν είναι μεγάλο, η Petalon  χαρίζει 1 λίρα από αυτό σε μη κυβερνητικές οργάνωσεις.
Παρόλο που το δίτροχο ήταν πάντοτε μέρος της ζωής της, η ίδια παραδέχεται, πως η ιδέα να γίνει επάγγελμα ήταν πρόσφατη. Συγκεκριμένα, οφείλεται στην απόφαση του αρραβωνιαστικού της να ξεκινήσει ένα νέο brand με ποδήλατα αλλά και στην μετακόμισή της δίπλα στο μεγαλύτερο ανθοπωλείο του Λονδίνου.
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και η Florence είναι έτοιμη να νικήσει ένα μεγάλο στοίχημα. «Από την εξάσκηση, τα λάθη αλλά και το πάθος μου γι αυτό που κάνω γίνομαι όλο και καλύτερη».
Nancy Gibson, κομμώτρια που… ποδηλατεί!
Nancy-620x620Χρειάζεσαι κούρεμα και κουράστηκες να ψάχνεις για το καλύτερο κομμωτήριο από περιοχή σε περιοχή; Η Nancy, η μοναδική ποδηλατό-κομμώτρια στο Λονδίνο, έρχεται οποιαδήποτε στιγμή για να σου δώσει ένα φρέσκο hairstyle, στο σπίτι, στο γραφείο ακόμη και στο… πάρκο! Δεν την σταματά τίποτα, ούτε εκείνη ούτε το ποδήλατό της, αφού εκτός από τα σύνεργα, κουβαλά μαζί της την 10χρονη εμπειρία και εκπαίδευση δίπλα στον… Vidal Sassoon!
Η ιδέα της ήρθε όταν το 2012 είδε ένα περίεργο όνειρο. «Ήμουν στην μέση του Ατλαντικού, όταν το πλοίο μου βυθίζονταν και για να σωθώ πήρα τηλέφωνο το… ποδήλατό μου και ήρθε και με έσωσε. Αποφάσισα να κάνω το ίδιο. Με ένα τηλεφώνημα, εγώ και το ποδήλατο μου «σώζουν» την κατάσταση», λέει χαριτολογώντας.
Laura Pringle, service ποδηλάτου με ένα… τηλεφώνημα!
jΗ Laura Pringle, είναι η ιδρυτής της εταιρείας «Wheely Good Bicycles», ένα κινητό συνεργείο ποδηλάτων. Η ίδια είναι μηχανικός άλλα και μέλος σε διάφορες ποδηλατικές οργανώσεις που “κάνουν” πολλά χιλιόμετρα.
Η εταιρεία πρωτοάνοιξε το 2004, όταν η Laura σκέφτηκε πώς δεν είναι πάντα εύκολο ή εφικτό να πας το ποδήλατο στο συνεργείο και έτσι αποφάσισε να το «φέρνει» αυτή σε εσένα!
Αν πρόκειται για κάτι απλό μπορεί να το επιδιορθώσει εκείνη την ώρα στο χώρο σου, διαφορετικά παίρνει το ποδήλατο και στο κάνει… delivery, όταν αυτό είναι έτοιμο. «Δεν μου αρέσει τίποτα περισσότερο από το να παίρνω το backpack μου και το mountain bike για να ξεφεύγω σε απόμερα μέρη της Σκωτίας», λέει εξηγώντας πώς έτυχε να συνδυάζει το πάθος της με τη δουλειά της.