Για άνετη οδήγηση στην πόλη

anetiΝαι λοιπόν, πήρατε το πανέμορφο ποδήλατό σας, συνδυάσατε επιτυχώς όλα τα αξεσουάρ με το στιλ σας και βγήκατε στην πόλη για να απολαύσετε το αστικό τοπίο και να τραβήξετε τα βλέμματα με την αέρινη παρουσία σας και την αυτοπεποίθηση που σας χαρίζει η οδήγηση ενός ποδηλάτου.

Όλα καλά μέχρι εδώ, δηλαδή μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσετε την πρώτη λακκούβα – κρατήρα και η έκφραση που θα διαγραφεί στο πρόσωπο σας σε συνδυασμό με τα ακροβατικά που θα χρειαστούν για να παραμείνετε πάνω στο ποδήλατο θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την εικόνα που χαζεύουν οι άρρενες περαστικοί ή μέχρι τη στιγμή που ο ιδρώτας θα τρέχει ποτάμι και το make up θα σας κάνει να μοιάζετε με κλόουν ή μέχρι τη στιγμή που θα μοιάζετε σαν σίγμα τελικό. Για να αποφύγετε τα παραπάνω και να συνεχίσετε να είστε υπερήφανες κάτοχοι του τίτλου αστική ποδηλάτισσα, είναι πολύ βασικό να δώσετε προσοχή στις παρακάτω συμβουλές οι οποίες θα σας γλιτώσουν από ταλαιπωρία ή και πιθανές βλάβες.

tips1Τα μάτια σας δεκατέσσερα…
…Τουλάχιστον. Αυτή τη συμβουλή πολύ πιθανό να την έχετε ξανακούσει από το στόμα της γιαγιάς σας, ωστόσο είναι διαχρονική και απηχεί πλήρως στην αστική ποδηλασία. Η κίνησή μας στην πόλη για να είναι ευχάριστη και ασφαλής πρέπει να έπεται της εγρήγορσης του πνεύματός μας και της οξύτητας του βλέμματός μας, τα οποία θα πρέπει να σκανάρουν το τοπίο μπροστά μας αλλά και τριγύρω και σε συνδυασμό με το «πολύστροφο» μυαλό που, χωρίς να περιαυτολογήσουμε, χαρακτηρίζει εμάς τους ποδηλάτες να μας ενημερώσει για τα εμπόδια που θα ανασχέσουν την αέρινη κύλισή μας στο δρόμο.
Άπαξ και αναγνωριστεί μια τρύπα στο οδόστρωμα, η γνωστή σε όλους μας λακκούβα, πρέπει να την αποφύγουμε με περισσή χάρη και ταχύτητα προκειμένου να παραμείνουν στη θέση τους τα σφραγίσματα των δοντιών, χωρίς όμως να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια τη δική μας αλλά και των άλλων χρηστών του δρόμου. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον ο ελιγμός στον οποίο θα προβούμε θα είναι ήπιος και δε θα εκτρέπει το ποδήλατο και τον αναβάτη από την αρχική του πορεία σε μεγάλη απόσταση από την αρχική του διεύθυνση, ειδικά όταν κινούμαστε σε πιο κεντρικούς δρόμους όπου άλλα οχήματα μπορεί να κινούνται σε άλλες λωρίδες δίπλα μας.