Γιατι να ξεκινήσεις να πηγαίνεις στην δουλειά με το ποδήλατο σου:

skirtAπό τη Μαρία Καρδασιλάρη

– Aν κάνεις ποδήλατο από και προς την δουλειά σου δεν χρειάζεται να πηγαίνεις γυμναστήριο.
Αυτό που θέλουμε να σου πούμε είναι πως αν η δουλειά σου δεν είναι ακριβώς δίπλα από το σπίτι σου, το να πηγαινοέρχεσαι με το ποδήλατο σου κάθε μέρα σου δινει μία πολύ καλή άσκηση καθημερινά.

Καταλάγιασε λοιπόν τις τύψεις σου και κάνε μερικές πεταλιές ακόμα. Συν ότι τα πόδια σου θα δείχνουν υπέροχα, φέτος το καλοκαίρι.

– Μπορείς να κάνεις ποδήλατο με ψηλοτάκουνα:
Ναι, ιδανικά θα έπρεπε να το κάνεις με χαμηλά παπούτσια, αθλητικά ή τύπου all star, αλλά όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν ποδήλατο με ψηλοτάκουνα. Μάλιστα πάνε στην δουλειά και με τα ψηλατάκουνα τους. Μάλιστα, σε διάφορα blog Στο ίντερνετ κορίτσια που ποδηλατούν με τακούνια λένε πως κάνουν τα πόδια τους να πονούν πολύ λιγότερο σε σχέση με το να περπάταγαν με τακούνια.

– Κάνει «boost» στην ενέργεια σου:
Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psycotherapy and psychomatics βρήκε πως το να κυκλοφορείς με το ποδήλατό σου βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας κατά 20% και μειώνουν την κούραση κατά 65 %. Αν δεν είναι αυτός ένας σπουδαίος τρόπος να ξεκινάς την μέρα σου, τότε δεν ξέρω ποιος είναι. (http://www.active.com/cycling/Articles/Bike-Your-Way-To-a-Better-Body)

– Ενίσχυσε την αισιοδοξία σου:
Το να κάνεις ποδήλατο ενισχύει την ψυχική και φυσική σου υγεία πολύ περισσότερο από το να οδηγείς αμάξι ακόμα και από το να παίρνεις λεωφορεία η μετρό. Σύμφωνα με έρευνες, όσο περισσότερο χρόνο περνά ένας άνθρωπος στο αμάξι, το τρένο ή το λεωφορείο για να πάει στην δουλειά τόσο περισσότερο μίζερος νιώθει. Έχετε ακούσει κάποιον να νιώθει μίζερος ή να παραπονιέται ή έστω χρειάστηκε να μυρίσει την ανάσα του διπλανού του όταν μετακινήθηκε με ποδήλατο;;; Το πιο δύσκολο πράγμα που χει να αντιμετωπίσει κάποιος που ποδηλατεί είναι η κόπωση. Αλλά ΟΛΟΙ θα σου πουν πως μόλις καβαλήσουν ξεχνάνε τα πάντα.

– Χαριτωμένα αξεσουάρ:
Ποιος είπε πως πρέπει να δείχνεις άχαρη ή «άσχημη» όταν κάνεις ποδήλατο; Όπως σε κάθε άλλο είδος άσκησης, έτσι και εδώ υπάρχουν ένα σωρό χαριτωμένα αξεσουάρ που μπορούν να σε κάνουν να δείχνεις πιο άνετη αλλά να σου φτιάχνουν και το κέφι. Όπως ωραία κράνη, αστεία καλαθάκια που μέχρι και το σκυλάκι σου μπορούν να μεταφέρουν, μια ωραία θηκη να μην βρέχεται η σέλα σου ακόμα και υποδοχή για κρασί υπάρχει. Για ξεκίνα να δεις πως θα κάνεις το «ποδήλατο» σου πιο fun.

– Στην πραγματικότητα μπορεί να σε βοηθήσει στην δουλειά σου.
Το να κάνεις ποδήλατο μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα σου. Είναι αποδεδειγμένο ότι η άσκηση πριν την δουλειά αυξάνει την παραγωγικότητα σου κατά 15%. Μην ξεχνάς, επίσης πως μπορεί εσύ να γίνεις η αρχή για ένα ποδηλατικο ευνοούμενο εργασιακό περιβάλλον. Αρκεί μια σπίθα για να πιασει φωτιά, όσο γραφικό και αν ακούγεται.

Τέλος, θες και άλλους λόγους για να ξεκινάς την μέρα σου με μία δόση ελευθερίας;