Γιατί το ποδήλατο είναι trend…

1Ο Paul Smith είναι ένας από τους πιο γνωστούς Άγγλους σχεδιαστές, είναι ιδιαίτερα σεβαστός στη βιομηχανία της μόδας και εμπορικά πολύ επιτυχημένος. Φημίζεται κυρίως για την ανδρική μόδα που δημιουργεί.

Δημιουργεί ρούχα για άντρες και γυναίκες πάνω από 40 χρόνια και είναι υπεύθυνος για 14 διαφορετικές συλλογές. Τα καταστήματά του αντανακλούν το χαρακτήρα του και τα σχέδιά του είναι εμπνευσμένα από το αγγλικό στιλ και φινέτσα. Τη συλλογή των ενδυμάτων του συμπληρώνουν μία μεγάλη ποικιλία από κοσμήματα, βιβλία, έργα τέχνης και αντίκες. Καταστήματά του και σημεία διάθεσης της μάρκας του υπάρχουν σε 87 χώρες. Ο Paul Smith συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρείας καθώς είναι ενεργός σχεδιαστής και είναι και ο πρόεδρός της.

Ο επαγγελματικός του χώρος δε θυμίζει καθόλου ένα χώρο σχεδιαστή μόδας αφού κάθε του ράφι είναι γεμάτο πράγματα όπως βιβλία, μηχανικά παιχνίδια, πίνακες ζωγραφικής και… ποδηλατικές μπλούζες και ποδήλατα.

Πέρα από τον κόσμο της μόδας, ο Smith ασχολείται και με τον κόσμο του ποδηλάτου. Είναι θαυμαστής της ποδηλασίας και ως βαθύς γνώστης του θέματος δεν θα μπορούσε να μην βάλει και εκεί την «πινελιά» του.

Για αυτό σχεδίασε το δικό του ποδήλατο, το Pinarello Dogma, την έκδοση 30. Πρόσθεσε λοιπόν τις περίφημες ρίγες του που κάνουν το στιλ του εύκολα αναγνωρίσιμο και δημιούργησε ένα από το πιο στιλάτα ποδήλατα (για να μην πούμε το πιο στιλάτο και ακουστούμε υπερβολικοί) στον κόσμο της ποδηλασίας.