Γιατί θα αγοράσω ηλεκτρικό ποδήλατο

Lane_U_4Η σημαντική απόφαση που πήρατε για τη χρονιά που θα μας έρθει είναι να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για να πηγαίνετε στη δουλειά σας. Αυτή η απόφαση πρωτοήρθε μετά από πολύ σκέψη, βάζοντας τα υπέρ και τα κατά αυστηρά στη ζυγαριά. Και μάλλον είχατε δίκιο…

Ανηφόρες
Η Αθήνα δεν είναι «επίπεδη» πόλη. Όταν λοιπόν φτάνει η στιγμή της ανηφόρας, είναι ωραίο να μπορείς να χαμογελάς πονηρά και απλώς να την ανεβαίνεις με την ίδια ευκολία που… την κατεβαίνεις.

Ασφάλεια
Ξέρουμε ότι μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο έχετε μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια καθώς μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αναπτύσσετε ταχύτητες γύρω στα 20 με 25 χιλ/ώρα, δηλαδή μεγαλύτερη από την ταχύτητα που κινούνται συνήθως τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία.

Κόστος χρήσης
Το κόστος χρήσης ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι μόλις λίγο πιο ακριβό από αυτό ενός κανονικού ποδηλάτου και σημαντικά χαμηλότερο από αυτό μίας μηχανής καθώς δε χρειάζεται βενζίνη, ασφάλεια, πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα… Ιδιαίτερα αν επενδύσετε κάτι παραπάνω στην αγορά, το κόστος χρήσης – εξαιτίας της αξιοπιστίας του ποδηλάτου – γίνεται ακόμη μικρότερο.

Φυσική κατάσταση
Πιο ποδήλατο σας προσφέρει καλύτερη φυσική κατάσταση; Η απάντηση είναι απλή: αυτό που το χρησιμοποιείτε! Πολλοί έχουν διάφορα ποδήλατα, αλλά δεν προσφέρουν τίποτα στη φυσική τους κατάσταση γιατί δεν τα χρησιμοποιούν. Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο το χρησιμοποιείτε συχνά και ακόμα και να το παρατήσετε για μερικές ημέρες ή εβδομάδες δεν τρομοκρατείστε στην ιδέα ότι πρέπει να ξανακαβαλήσετε. Θα ξεκινήσετε πάλι με αρκετή υποβοήθηση και όταν θα είστε έτοιμες θα βασίζεστε και πάλι περισσότερα στα πόδια σας.

Δεν ιδρώνετε
Στη δουλεία σας συναναστρέφεστε με αρκετό κόσμο και θέλετε να συνεχίσετε να είστε συμπαθητική και όμορφη. Όταν όμως είστε ιδρωμένη τα πράγματα δυσκολεύουν. Έτσι, με το ηλεκτρικό όταν κάνετε πετάλι με την ανάλογη ένταση δεν ιδρώνετε καθόλου και λίγο πριν φτάσετε στη δουλειά χαλαρώνετε στη σέλα ώστε η θερμοκρασία να πέσει και να φτάσετε ήρεμη και όμορφη.

Καθαρή ενέργεια
Αν σας απασχολεί η μόλυνση του περιβάλλοντος και δεν είστε από αυτούς που αφήνουν τους άλλους να σώσουν τον κόσμο, τότε τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν λύση. Συνδυάζουν αρκετά από τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον καθώς βασίζονται στην ηλεκτρική υποβοήθηση και όχι στη βενζίνη προκειμένου να κάνουν τη μετακίνησή σας πιο εύκολη.

Γρήγορη μετακίνηση
Αν και υπάρχουν αποστάσεις που ένα αυτοκίνητο πηγαίνει γρηγορότερα από ποδήλατο (ηλεκτρικό ή κανονικό), στις περισσότερες περιπτώσεις ένα ποδήλατο πάει συντριπτικά πιο γρήγορα. Στην τυπική διαδρομή Μαρούσι-Αθήνα σε ώρα αιχμής με το ποδήλατο θέλετε 20 με 30 λεπτά με μέση ωριαία 15-20 χλμ./ώρα ενώ με το αυτοκίνητο θέλετε τουλάχιστον 40 και σε «κακές μέρες» μέχρι και μία ώρα.