Ανακαλύψτε τις Γειτονιές της Αθήνας με το Ποδήλατο

geitoniesΣτις Γειτονιές της Αθήνας με Ποδήλατο! Ένα νέο φιλόδοξο project του OΠΑΝΔΑ και του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο” με τη χορηγία της CYTA

Πηγή: MBike

Στις “γειτονιές” της Αθήνας, εκεί όπου ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι χαμηλότερος και το ίδιο και οι ταχύτητες των οχημάτων, το περιβάλλον είναι πιο πρόσφορο για την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου.

Όταν κάποιος κινείται σε επίπεδο γειτονιάς, προκειμένου να πάει για τα καθημερινά ψώνια του, για καφέ ή στο γυμναστήριο, οι αποστάσεις που καλείται να καλύψει είναι συνήθως από 500 μέτρα έως 2 χιλιόμετρα. Αποστάσεις δηλαδή που είναι εύκολο, πρακτικό και λογικό να τις κάνει με το ποδήλατο. Αρκεί να το εντάξει στις επιλογές του!

Αυτή είναι και η πρόταση της δράσης Στις Γειτονιές της Αθήνας με Ποδήλατο, που ο οργανισμός “Πόλεις για Ποδήλατο” και ο ΟΠΑΝΔΑ ξεκινούν από το Νοέμβριο του 2016 με στόχο να ολοκληρωθεί ως την άνοιξη του 2017.

Στο πλαίσιο των δράσεων “Στις Γειτονιές με Ποδήλατο”, ο χορηγός της εκδήλωσης, η CYTA κάνει δώρο ένα κράνος με κάθε αγορά ποδηλάτου Ideal που θα πραγματοποιηθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

img_7426Με το ποδήλατο στη γειτονιά
Η δράση θα ξεκινήσει στις 20 και 27 Νοεμβρίου, με δύο γειτονιές – στην 4η και 3η Δημοτική Κοινότητα αντίστοιχα – και θα συνεχιστεί την άνοιξη του 2017, στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων.

Στους στόχους της δράσης περιλαμβάνονται η προώθηση και ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου σε τοπικό επίπεδο, στα 7 Κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων, η ανάδειξή του ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης για μικρές αποστάσεις, η αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους που θα έχει ως επακόλουθο και την ύπαρξη μεγαλύτερης ασφάλειας για τους δημότες και τη μείωση των ταχυτήτων των αυτοκινήτων.

afisa_geitonies-4-photo-small

Κυριακή 20 Νοεμβρίου: 4η Δημοτική Κοινότητα
Με εκκίνηση το αθλητικό κέντρο της Πλατείας Πέτρουλα, στην οδό Λένορμαν, ανακαλύπτουμε την Ακαδημία Πλάτωνος, το λόφο Κολωνού και μερικές από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας.
Χαμηλά σπίτια, ήσυχοι δρόμοι, χαμηλός κυκλοφοριακός φόρτος, αρκετό πράσινο είναι τα χαρακτηριστικά μιας άγνωστης για πολλούς γειτονιάς της Αθήνας.
Εκκίνηση: 10:30, Πλατεία Πέτρουλα, οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας.

 

afisa_geitonies_3-outline

Κυριακή 27 Νοεμβρίου: 3η Δημοτική Κοινότητα
Με εκκίνηση από το τέρμα του πεζόδρομου της οδού Ερμού, απέναντι από την Τεχνόπολη, διασχίζουμε τον πεζόδρομο ανηφορίζοντας προς το Θησείο. Στη συνέχεια ακολουθούμε τη διαδρομή προς τα Πετράλωνα και επιστρέφουμε από τον ποδηλατόδρομο της Αθήνας σε μια διαδρομή ιστορικά και αρχιτεκτονικά ενδιαφέρουσα.
Εκκίνηση: 10:30, Ερμού και Πειραιώς, έξω από τον Κεραμεικό.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ για την 4η Δημοτική Κοινότητα!

Mεγάλος Χορηγός: CYTA
Υποστηρικτές: Tsirikos Bikes, Ideal
Xoρηγοί Επικοινωνίας: Pepper 966, Athina 984, MBike.