Από το αυτοκίνητο στο ποδήλατο

office-to-cyclist

Πηγή: www.totalwomenscycling.com
10 πράγματα που θα συμβούν στην αρχή όταν θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατό σας αντί για οποιαδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς, ελπίζοντας να αποφύγετε την κίνηση κατά τις ώρες αιχμής

 1. Θα βραχείτε!
  Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή καθώς έχετε ξεκινήσει με το ποδήλατό σας από το σπίτι και ενώ έχει ήλιο, θα βρέξει! Αλλά εσείς όμως δε θα πτοηθείτε. H πρώτη φορά είναι λίγο δύσκολη μετά όμως θα είστε κατάλληλα προετοιμασμένη!
 1. Θα μεταμορφωθείτε!
  Η μεταμόρφωση σας από ποδηλάτη σε άνθρωπο, που πηγαίνει στην εργασία του, σίγουρα στην αρχή θα σας φανεί σαν να είστε ο Superman που πρέπει να γίνει ξανά ο Clark Kent. Μικρά όμως κόλπα, όπως το να μεταφέρετε τα σωστά προϊόντα μέσα στην τσάντα σας, καθώς και ένα εφεδρικό καλσόν μέσα στο συρτάρι σας, θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε την άψογη επαγγελματική σας εμφάνιση.
 1. Θα τσαντιστείτε!
  Θα έχετε διάφορες «συγκρούσεις» με άλλους οδηγούς στο δρόμο.
  Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε ήδη έρθει αντιμέτωπες με νεύρα, αθυροστομίες ακόμα και χειρονομίες όταν κυκλοφορείτε στο δρόμο. Ε, σκεφτείτε τα τώρα όλα αυτά, σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι έχετε συνηθίσει… Αν όμως ακολουθείτε τον ΚΟΚ και αν είστε και σίγουρη για τον εαυτό σας και λίγο ετοιμόλογη (χωρίς όμως να χρησιμοποιείτε και εσείς άσχημες εκφράσεις) τότε πιστεύουμε ότι θα τα πάτε θαυμάσια.
 1. Θα αναπτύξετε έναν αέρα αυταρέσκειας!
  Οι συνάδελφοί σας, οι οποίοι σας βλέπουν κάθε μέρα, πολλές ώρες, θα παρατηρήσουν μία αλλαγή στη συμπεριφορά σας και αυτή θα οφείλεται στο ποδήλατό σας. Καθώς η μέρα σας έχει ξεκινήσει με λίγη άσκηση και εσείς θα έχετε αποκτήσει ενέργεια, τότε θα έχετε μία λάμψη και ένα μικρό αέρα αυταρέσκειας. Απολαύστε το!
 1. locked-up-bikeΘα έχετε αγωνία!
  Θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας να αναρωτιέστε αν το ποδήλατό σας βρίσκεται εκεί που το έχετε αφήσει. Στην αρχή το μυαλό σας θα είναι συνέχεια εκεί, αν όμως το έχετε κλειδώσει σωστά και σε ένα ασφαλές μέρος τότε θα δείτε ότι αυτή η σκέψη μέρα με την ημέρα θα γίνεται συνήθεια και ρουτίνα μέσα στην καθημερινότητά σας.
 1. helmet-hairΘα ανησυχείτε για την κουπ σας!
  Η ανησυχία σας πώς θα είναι τα μαλλιά σας μόλις βγάλετε το κράνος σας, θα γίνει και πραγματικότητα αφού θα ανακαλύψετε ότι το κεφάλι σας έχει πάρει λίγο το σχήμα του κράνους. Αν όμως χρησιμοποιήσετε κάποιο αξεσουάρ για να τα μαζέψετε όταν ποδηλατείτε τότε δε θα έχετε κανένα πρόβλημα ούτε από το κράνος ούτε από τον αέρα που θα σας τα πηγαίνει από όποια μεριά θέλει…
 1. Θα θέλετε να ψωνίσετε!
  Θα ανακαλύψετε πόσο όμορφα και μοντέρνα αξεσουάρ υπάρχουν για το ποδήλατό σας και όχι μόνο. Εντάξει, αυτό τώρα το γνωρίζουμε ότι μπορεί και να μην είναι πολύ θετικό, αλλά αν τουλάχιστον σας αρέσουν τα ψώνια, εμείς θα σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν πολλά όμορφα αντικείμενα που αφορούν το αγαπημένο σας ποδήλατο κι εσάς ως ποδηλάτισσα για να γίνετε ακόμα πιο ακαταμάχητη.
 1. Θα νιώσετε ανακούφιση!
  Θα σας έρθει στο μυαλό, χωρίς να το καταλάβετε, η ερώτηση «πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το αυτοκίνητό μου;» Τότε θα νιώσετε μία ανακούφιση που έχετε αποφύγει πολύ καιρό τώρα την κίνηση στους δρόμους καθώς και το στοίβαγμα μέσα σε ένα λεωφορείο.
 1. Θα κάνετε φίλους!
  Θα ανακαλύψετε το δέσιμο που έχουν οι ποδηλάτες μεταξύ τους. Θα ανήκετε πλέον σε μία ομάδα, όπου όλοι είναι χαρούμενοι και μοιράζονται τις εμπειρίες τους.
 1. Θα χαμογελάτε καθημερινά!
  Την πρώτη χρονιά που θα κάνετε ποδήλατο θα δείτε πώς είναι να χαμογελάτε με απλά πράγματα και να νιώθετε ελεύθερη κάθε μέρα. Θα σας φύγει ένα άγχος και ένα βάρος και θα παρατηρήσετε μέρη μέσα στην πόλη σας που μέχρι τώρα δεν έχετε ξαναδεί.