Σολομός με λευκό κρασί

1Πηγή: MBike

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή σολομού για να έχετε ταχεία και ποιοτική αναπλήρωση πρωτεΐνης μετά από κάθε προπόνηση!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 φιλέτα σολομού (περίπου 180γρ. το καθένα)
20 γρ. Light μαργαρίνη
4 κ. σούπας λευκό κρασί ξηρό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Λιώνετε τη μαργαρίνη για 15 δευτερόλεπτα και την τοποθετείτε σε πιάτο.
• Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού πάνω στη μαργαρίνη, ώστε να αλειφθούν και οι δύο πλευρές.
• Προσθέτετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
• Σκεπάζετε το πιάτο με μία λεπτή μεμβράνη και αφήνετε ένα μικρό κενό, για να φεύγουν οι υδρατμοί.
• Τοποθετείτε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
• Αφήνετε να κρυώσει τελείως μέσα στους χυμούς του.
• Σερβίρετε με βραστά ή ψητά λαχανικά.

Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων:
Κάνετε όλη την προηγούμενη διαδικασία του μαριναρίσματος σε ένα ταψάκι, αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει
αλουμινόχαρτο.
Κλείνετε το αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε το σκεύος με το σολομό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C, βγάζετε το ταψί από το ψυγείο και ψήνετε (όπως είναι με το αλουμινόχαρτο) για περίπου 30 λεπτά.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (1 φιλέτο)
Ενέργεια: 350 Kcal Πρωτεΐνες: 40,9 g
Υδατάνθρακες: 0,8 g Λίπη: 17,91 g
Φυτικές ίνες: 0,0 g B12: 8,7 mg
B6: 0,3 mg C: 0,0 mg
A: 112,1 mg E: 1,9 mg
Ca: 11,7 mg Fe: 0,9 mg