Ποδηλασία και εγκυμοσύνη

Μπορούμε να ποδηλατούμε με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Συνειδητοποιείτε ξαφνικά ότι είστε έγκυος πρώτον από την ξαφνική αύξηση του στήθους σας και φυσικά από την επιβεβαίωση του τεστ εγκυμοσύνης.
Ξεκινάνε λοιπόν, οι πρώτες απλές σκέψεις «ο καφές επιτρέπετε;» «Έχω πιει αρκετό νερό;» και φυσικά…«Πόσο ποδήλατο μπορώ να κάνω;»

Η σκέψη ότι για τους επόμενους εννέα μήνες δεν θα ξανακάνετε ποδήλατο, φανταζόμαστε ότι θα σας δυσαρεστήσει ιδιαίτερα αφού το ποδήλατο το χρησιμοποιείται καθημερινά ακόμα ως μέσο μεταφοράς σας.
Όλοι γνωρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή που μία γυναίκα μείνει έγκυος ξεχνάει το αλκοόλ, πρέπει να έχει λογική, και φυσικά να κοιμάται καλά. Αυτό που δεν γνωρίζουν όλοι είναι ότι στις ποδηλάτισσες υπάρχει και μία ακόμη σκέψη: «Πρέπει τώρα να χάσω και την ελευθερία που μου προσφέρει το ποδήλατό μου;»

Μία θετική απάντηση
Θα ξαφνιαστείτε με την απάντηση που θα πάρετε. Αν έχετε μία καλή φυσική κατάσταση, και σύμφωνα πάντα με την έγκριση του γυναικολόγου σας, θα σας βοηθούσε πολύ να απευθυνθείτε και σε ένα αθλίατρο και η απάντηση μπορεί να είναι και θετική. Οι αθλίατροι είναι πιο εξειδικευμένοι γιατροί που γνωρίζουν ότι έχει να κάνει με την υγεία και το σώμα. Έτσι λοιπόν, και με τους δύο μαζί, θα μπορούσατε να συνεχίσετε να κάνετε ποδήλατο για όσο σάς το επιτρέπουν οι ίδιοι και φυσικά οι συνθήκες. 
Οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν στο να μην υπερβεί καρδιακός σας παλμός τους 145 σφυγμούς αλλά τονίζουν ότι τίποτα δεν επιβεβαιώνεται σε μία εγκυμοσύνη τι είναι 100% ασφαλές. Επίσης μία εγκυμοσύνη από μία άλλη διαφέρει. Για αυτό πρέπει να έχετε στο μυαλό σας συνέχεια τον έλεγχο και τη λογική.
Αν έχετε μία καλή, φυσιολογική εγκυμοσύνη τότε θα δείτε που και ο γιατρός σας αλλά και ο αθλίατρος που συμβουλεύεστε θα σας δώσουν το οκ και το κουράγιο να συνεχίσετε.
Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε κάποιον γιατρό που να είναι συμβατός με τις ανάγκες σας και την προσωπικότητά τας, οι περισσότεροι γιατροί γνωρίζουν τα οφέλη της άσκησης. Η ήπια άσκηση θα σας βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους, τη μείωση του κινδύνου διαβήτη κύησης και φυσικά την ψυχολογική σας ευεξία.

Συμπέρασμα
Αν έχετε γνώμονα τη λογική και την προσοχή θα μπορείτε να καβαλάτε το ποδήλατό σας πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας και του αθλίατρού σας. Πρέπει να δίνεται προσοχή στο σώμα σας και πώς απαντάει στις προπονήσείς σας. Έτσι, θα είστε όλοι ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι.