Κουδουνάκια για… χτύπημα!

2Aπό κάποιους παρεξηγημένο, (λόγω θορύβου) απαραίτητο αξεσουάρ, που μπορεί να διακοσμήσει αλλά και να μας κρατήσει ασφαλείς, το περιβόητο κουδουνάκι ποδηλάτου. Η  χρήση του αλλά και η παρουσία του στο τιμόνι επιβάλλεται, ώστε να μην περνάμε απαρατήρητες σε καμία περίπτωση.
Το ελαφρύ κουδούνισμα: Ανάλογη με το στόχο μας είναι και η ένταση με την οποία το χτυπάμε! Αν αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή σε αυτούς που δεν προσέχουν ιδιαίτερα στο δρόμο (οδηγός ή περαστικός) μπορούμε να πατήσουμε ελαφρά το κουδουνάκι μας ώστε να δώσουμε το σήμα «Περνάωωωωω»
Το δυνατό κουδούνισμα: Ε, ναι δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί στους δρόμους που δεν γνωρίζουν από κώδικα οδικής κυκλοφορίας και ιδιαίτερα αγνούν την ύπαρξη της σελίδας που αναφέρεται στην προτεραιότητα των ποδηλάτων. Στην κατηγορία αυτών των οδηγών ανήκουν οι λεγόμενοι επικίνδυνοι. Όταν λοιπόν βρεθείς αντιμέτωπη με έναν από  αυτούς το χτύπημα στο κουδουνάκι σου θα πρέπει να είναι δυνατότερο και πιο απαιτητικό. Στην προκειμένη περίπτωση το σήμα που θέλουμε να περάσουμε είναι «Εεε καλημέρα ξυπνήστεεε… υπάρχω» Για να είμαστε και πάντοτε ευγενικές και να απαιτούμε το σεβασμό με έναν τρόπο «καθώς πρέπει».
Το κουδούνισμα που μπορεί να γίνει και ενοχλητικό: Πολλές από έμας βρίσκουμε διασκεδαστικό και απολαυστικό να χρησιμοποιούμε το κουδουνάκι μας δίχως  αιτία, απλώς επειδή το άκουσμα του έχει πλάκα (ιδιαίτερα όταν έχει κόσμο). Η συχνή όμως και χωρίς λόγο χρήση του μπορεί να καταλήξει ενοχλητική για τους γύρω μας, όπως συμβαίνει και με τα… γλυκά κορναρίσματα στους πολυσύχναστους δρόμους. Ας μην γίνουμε μία από αυτούς!
Και επειδή το κουδουνάκι εκτός απο απαραίτητο για την ασφάλεια μπορεί να δώσει στυλ και χαρακτήρα στο ποδήλατο μας, εδώ σας έχουμε κάποιες προτάσεις για διάφορα style ποδηλάτισσας.
To κορίτσι του Μάη
IMG_8754Ένα τέτοιου τύπου κουδουνάκι μπορεί να συνοδεύει τις ανέμελες, ανοιξιάτικες, πολύχρωμες διαδρομές σας δίνωντας ένα πιο girly τύπο στο ποδήλατο σας. Για ένα πιο country  look  στο αγαπημένο μας μέσο. Μέρες που είναι άλλωστε!
City black and white
IMG_8751Για πιο χειμωνιάτικες εμφανίσεις που δίνουν ένα πιο minimal χαρακτήρα στα κουδουνίσματά μας. Mιας και το classic black and white its fanatastic ταιρίαζει σε όλα ποδήλατα και περιστάσεις, ειδικά στις βροχερές, για να τις κάνουμε και πιο fun.
Rock star
IMG_8753

ΚΟΥΔΟΥΝΙ ELECTRA PJ PARTY W/ST

Στην εποχή μας τα αστεράκια εκτός από την γνωστή σε όλους μας ουράνια παρουσία, εμφανίζονται παρα πολύ συχνά στα ρούχα στα υποδήματα στις ταπετσαρίες αλλά και στα κουδουνάκια! Με λίγα λόγια είναι ένα trend αγαπημένο που έχουμε την ευκαιρία να το έχουμε παντου μαζί μας. Το επιλέγουμε  για εμφανίσεις πιο simple αλά rock χρησιμοποιώντας το σε ποδήλατο οποιουδήποτε χρώματος. Πηγαίνει με όλα!!

Και τα 3 σχέδια μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα «Podilato» στο κέντρο της Αθήνας

http://podilato.com.gr/el/