Πώς να ποδηλατήσετε άνετα φορώντας τακούνια και κομψά ρούχα

Γιατί το ποδήλατο είναι στιλ…

Γνωρίζουμε ότι το τελευταίο πράγμα που θέλετε, όταν κατεβαίνετε από το ποδήλατό σας, είναι να φαίνεσθαι ιδρωμένη και αδιάφορη. Γνωρίζουμε επίσης, ότι τα lycra ποδηλατικά κολάν δεν είναι όλων τα αγαπημένα, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φαίνεστε εξαιρετική όταν κάνετε ποδήλατο ακόμα και τον τρόπο που μπορείτε να φορέσετε τα αγαπημένα σας τακούνια.

Παρόλο που πολλοί είναι οι ποδηλάτες που επιλέγουν ρούχα για την καθημερινή τους μετακίνηση που να είναι πιο ποδηλατικά, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να αισθάνονται όμορφοι και άνετοι.

Μπορεί λοιπόν να ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν είσαστε και πολύ φανατικοί των lycra κολάν και να διαλέγετε πιο κομψά ρούχα και για παπούτσια, λίγο πιο ψηλά από τα συνηθισμένα… Εμείς θα σας δείξουμε πώς θα φαίνεστε φρέσκες και κομψές παρόλο που για να φτάσετε στη δουλειά σας χρησιμοποιήσατε το ποδήλατό σας.

Πώς μπορούμε όμως να αποφύγουμε τον ιδρώτα;
Το μαύρο και γενικά τα σκουρόχρωμα ρούχα είναι μία επιλογή που μας κάνει πιο κομψές. Μπορείτε να φοράτε μαύρο τζιν ή μία σκουρόχρωμη φούστα, συνδυάζοντάς την με ένα πιο φωτεινό μπλουζάκι ή ίσως με όμορφα κοσμήματα. Επίσης μία καλή επιλογή είναι τα φορέματα σε άλφα γραμμή που είναι πολύ άνετα και βολικά.
Καλό είναι να αποφεύγετε τα συνθετικά υφάσματα, ειδικά τα πολυέστερ και να επιλέγετε βαμβακερά ρούχα. Θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τον ιδρώτα.
Και όσον αφορά τα παπούτσια, να επιλέγετε δερμάτινα πάντα, καλύτερα σε σκούρα χρώματα και αν έχετε κάποιο αγαπημένο ζευγάρι που θέλετε οπωσδήποτε να το φορέσετε και είναι ανοιχτόχρωμο τότε μπορείτε, αφού το δέρμα είναι ένα υλικό που είναι εξαιρετικό και μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε την οποιαδήποτε βρομιά με ένα απλό βουρτσάκι και έτσι θα έχετε καθαρά παπούτσια σε χρόνο μηδέν.

Τι γίνεται όμως όταν «πιαστεί» κάποιο ρούχο και χαλάσει;
Να φοράτε ρούχα που μπορούν εύκολα να διορθωθούν, επίσης που δεν είναι πολύ ακριβά, έτσι θα έχετε και έναν επιπλέον λόγο να αγοράζετε συχνά κάτι καινούργιο. Επίσης καλό θα ήταν να έχετε και ένα ρούχο ανάγκης στο γραφείο σας. Δηλαδή ένα επιπλέον παντελόνι και ένα απλό μπλουζάκι. Γιατί υπάρχουν μέρες που ενώ έχετε κάνει τα πάντα σωστά δυστυχώς μπορεί να έχει πάει κάτι στραβά.

Κράνος-μαλλιά πώς το αντιμετωπίζουμε;
Υπάρχουν διάφορα χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε τα μαλλιά σας να μην φαίνονται ταλαιπωρημένα από το κράνος. Επίσης, αν όταν το βγάζετε, βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, θα φαίνονται όμορφα και στρωμένα.

Και μια μικρή λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά
Να φεύγετε από το σπίτι σας για τη δουλειά σας αρκετή ώρα πριν από αυτή που θα φεύγατε υπό άλλες συνθήκες. Έτσι και δεν ποδηλατείτε με πολύ ένταση και γρηγοράδα θα αποφύγετε να ζεσταθείτε πολύ και να ιδρώσετε ή να φαίνεστε κόκκινη σαν ντομάτα. Χωρίς να βιάζεστε θα οδηγείτε με σύνεση στον δρόμο και έτσι θα αποφεύγετε να πέφτετε μέσα σε λακκούβες και να γίνεστε χάλια.

Γιατί λοιπόν να ασφυκτιάτε μέσα σε ρούχα που δεν σας εκφράζουν όταν μπορείτε να φορέσετε με έξυπνο τρόπο τα ρούχα που αγαπάτε. Είτε αυτά είναι κοντές φούστες, είτε κολάν είτε ακόμα και τακούνια. Το νόημα είναι να αισθάνεστε όμορφα και να το υποστηρίζετε, όλα τα άλλα βρίσκονται. Απλά διαλέξτε με έξυπνο τρόπο τα ρούχα σας και καλές βόλτες!